Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

parówki w cieście francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie
parowki drobiowe
przecier pomidorowy
majonez
sól i pieprz
Majeranek suszony Prymat
Bazylia suszona Prymat
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Bazylia suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: parówki w cieście francuskim

Kroki postępowania

1
Koncentrat mieszamy z majonezem oraz przyprawami, odstawiamy do lodówki na 30 min. W tym czasie gotujemy parówki.
Krok 1 - parówki w cieście francuskim  foto
2
Na kawałku ciasta rozsmarowujemy sos, okładamy całą lub połowę parówki i zawijamy w rulonik. Przecinamy nożem na dowolne kawałki (fajnie jest kroić na małe kawałki na "jeden kęs"
Krok 2 - parówki w cieście francuskim  foto
3
Ciasto smarujemy rozbełtanym białkiem lub mlekiem i posypujemy czerwoną przyprawą lub ulubionymi ziołami.
Krok 3 - parówki w cieście francuskim  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak