Parówki w cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    0,5 kg
  • mąka

  • jajo

  • sól

  • pieprz

  • parówka

    8 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i gotujemy z łyzeczką soli ugotowany ostygnięte ziemniaki przecieramy przez praske dodajemy do nich jajo troche mąki oraz przyprawy mieszamy. W to ciasto optaczamy parówki i smażymy na zozgżanym oleju. Gotowe można jeść z keczupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat