Parówki - pojedyńcze dania

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    6 sztuk
  • boczek

    6 plastrów
  • ser

    6 plastrów
  • karkówka

    6 plastrów
  • kapusta

    6 liści
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cienką parówkę rozkroić wzdłuż. Do parówki włożyć plaster boczku i plaster sera. Calość zawinąć w duży posolony, rozbity plaster karkówki a następnie zawinąć w odparzony liść kapusty.Piec około 1,5 godziny. Podawać z frytkami lub ziemniakami i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andzia1977 03.12.2011 21:53
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat