Parówki - pojedyńcze dania

Parówki - pojedyńcze dania

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    6 sztuk
  • boczek

    6 plastrów
  • ser

    6 plastrów
  • karkówka

    6 plastrów
  • kapusta

    6 liści
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Parówki - pojedyńcze dania

Cienką parówkę rozkroić wzdłuż. Do parówki włożyć plaster boczku i plaster sera. Calość zawinąć w duży posolony, rozbity plaster karkówki a następnie zawinąć w odparzony liść kapusty.Piec około 1,5 godziny. Podawać z frytkami lub ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Andzia1977 03.12.2011 21:53
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat