parówka w kapuście

parówka w kapuście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    8 szt.
  • liście kapusty

    8 szt.
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • ketchup

    2 łyżki
  • cebula

    1 szt.
  • tłuszcz

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania parówka w kapuście

Kapustę wymoczyć we wrzątku do miękkości po wyjęciu ściąć grubszą warstwę. Każdy listek kapusty posmarować koncentratem pomidorowym, ułożyć obraną parówkę i zawinąć. Cebulę obrać pokroić, zeszklić i przełożyć do rondla, przyprawić i układać na nią kapustę w którą zawinięta jest parówka. Podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem ok. pół godziny. Gdy kapusta jest miękka podprowadzić mąką rozrobioną z wodą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

kuklik 14.04.2011 16:52
fajne ala gołąbki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat