Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parowane buraczki w zalewie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki czerwone 1 kg
sok z cytryny 0,5 owocu
miód 1 łyżeczka
oliwa 2 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Parowane buraczki w zalewie

Buraczki dokładnie płuczemy i gotujemy w garnku na parze, aż będą lekko kruche. Studzimy je, obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wyciskamy sok z połowy cytryny, mieszamy z oliwą z oliwek, miodem i szczyptą soli. Polewamy tym tarte buraczki , mieszamy i odstawiamy na kilka godzin, aż smaki odpowiednio się połączą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak