Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowy schab duszony podany na czerwonej kapuście.

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości pół kg
sól do smaku
olej do smażenia
Pieprz biały mielony Prymat według uznania
papryka w płatkach według uznania
kapusta czerwona 1 główka
jabłko kwaśne 1 sztuka
masło do smażenia

Porada

Ja użyłam papryki w płatkach,ale możemy użyć mielonej papryki.

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowy schab duszony podany na czerwonej kapuście.

1. Mięso oczyszczamy,płuczemy i dokładnie osuszamy,następnie kroimy w plastry.Następnie każdy plaster nacieramy papryką i białym pieprzem.Odstawiamy na około 30 minut w chłodne miejsce.
2.Po tym czasie plastry mięsa obsmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju.Następnie zalewamy wodą,tak żeby przykryła mięso i dusimy do miękkości,gdy mięso będzie miękkie odparowujemy cały płyn i przyprawiamy do smaku solą.
3.Kapustę oczyszczamy z wierzchnich liści,drobno kroimy,zalewamy gorącą woda i gotujemy do miękkości.Gdy kapusta będzie miękka dokładnie ją odcedzamy.Jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach,dodajemy do kapusty,dodajemy masło,tak około 2-3 łyżki.Przyprawiamy solą i pieprzem i chwilę dusimy.
4.Na talerze nakładamy porcje kapusty i plastry schabu.Podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 10.11.2015 07:50
Dziękuję:)
gusia1000 09.11.2015 23:58
Dobry obiad.
Babeczka35 09.11.2015 06:49
Dziękuję i zapraszam:)
2milutka 08.11.2015 20:50
z chęcią bym zjadła :)
IKrakowianka 08.11.2015 20:14
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak