Paprykowy dip do warzyw

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • pieprz

  • bulion

    1/3 kostki
  • papryka konserwowa

    1 słoik
  • sok z cytryny

    kilka kropli
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • jogurt gęsty

    400 ml
  • twarożek

    10 dag
  • majonez

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jogurt zmiksować z twarożkiem , majonezem, sokiem z cytryny i rozpuszczoną w łyzce wody kostką bulionową.Odciekniętą paprykę rozdrobnić i zmiksować wszystko razem. Doprawić rozgniecionym czosnkiem, mieloną papryką, solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 15.03.2013 21:49
bardzo smaczna propozycja :)
kamyk 10.05.2012 09:12
wygląda extra
barbara11561 17.02.2012 09:49
świetny
Iwona51 16.10.2011 19:01
bomba
Seba 17.07.2011 23:10
super
Izabela/bella81 12.05.2011 08:03
fajny
Aneta41 29.03.2011 08:54
świetny
eli_555 20.02.2011 21:36
Jeszcze takiego nie robiłam.Fajny pomysł.
wolochski 10.01.2011 21:44
super
Islanzadi 28.11.2010 00:31
Fajny :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat