Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paprykowa wieprzowina z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 3/4 kg.
Papryka słodka mielona Prymat 3-4 łyżki
cebula 3 szt.
czosnek 3 ząbki
pieczarki 1/2 kg.
sól i pieprz
mąka do obtoczenia
olej do smażenia

Porada

Można użyć też innego mięsa wieprzowego oczywiście bez kości .

Przepis i sposób przygotowania na: paprykowa wieprzowina z pieczarkami

Mięso umyć i pokroić na plastry o grubości ok. 1 cm. lekko rozgnieść dłonią , oprószyć solą , pieprzem i papryką dość obficie . W naczyniu rozgrzać olej , mięso obtaczać w mące i usmażyć na rumiano z obu stron. Cebule obrać i pokroić w kostkę , czosnek obrać i pokroić w cienkie plasterki a pieczarki pokroić na ćwiartki chyba że są malutkie to na połowę lub w całości , umyć je . Do obsmażonego mięsa dodać pokrojoną cebulę i czosnek oraz pieczarki całość wymieszać dodać resztę papryki lekko osolić i dusić pod przykryciem ok. 10 min. Jeśli trzeba to podlać odrobiną bulionu lub zimną wodą i dusić do miękkości , na koniec doprawić do smaku jeśli trzeba . Podawać z kiszonymi ogórkami .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 08.02.2015 14:39
smacznie zgotowane danie
Ola1young 08.02.2015 14:30
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak