Paprykowa miruna z suszonym jabłkami i orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miruna

    1 szt
  • orzechy włoskie

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • sok jabłkowy

    3 łyżki
  • jabłka suszone

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mirunę posypujemy słodką papryką wymieszaną z przyprawą do ryb . Smażymy na patelni grillowej .Smażymy z dwóch stron .Pod koniec kładziemy na patelnie jabłka i orzechy i podlewamy sokiem jabłkowym dusimy chwilę ,ponieważ sok szybko się zredukuje .Podajemy na ciepło .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Henryka2 26.11.2011 13:44
Lubię mirunę, rzadko można ją teraz spotkać.A Twoja wygląda bardzo apetycznie.
Monika111 26.11.2011 09:27
fajna rybka :)
gosia47-47 26.11.2011 08:34
super
gottrina 26.11.2011 08:30
ciekawa jestem jak smakuje ta minura
iwa643 26.11.2011 07:28
Mozna pokropić cytryną

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat