Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowa galaretka z szynką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 25 dag
jajko 3 szt
Papryka słodka mielona Prymat
bulion drobiowy 200 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 g
sok z cytryny
wino białe wytrawne 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowa galaretka z szynką

Szynkę kroimy w kosteczkę. jajo gotujemy na twardo i kroimy w plasterki. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, by napęczniała. Wymieszać bulion z winem dodać paprykę słodką -wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Rozpuścić odciśniętą żelatynę doprawić sokiem z cytryny. Galaretkę nalać na dno foremek wstawić do lodówki. Gdy stężeje kładziemy jako i zalewamy znów galaretą . Gdy zastygnie dodajemy kostki szynki i zalewamy galaretą. Wstawiamy do lodówki podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 21.02.2013 11:16
pomysłowa
SylwiaMagdaSabin 21.02.2013 10:55
świetna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak