Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki faszerowane ciecierzycą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

2 średnie papryki
1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy
1 cebula
2 ząbki czosnku
1 papryczka chili
250 ml passaty pomidorowej
1/4 łyżeczki mielonej kolendry
szczypta kminu rzymskiego
łyżka poszatkowanych ziół (natka pietruszki, koperek, szczypiorek)
sól
olej rzepakowy

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki faszerowane ciecierzycą

Cebulę kroimy w małą kostkę, czosnek rozdrabniamy, smażymy do zrumienienia. Pod koniec smażenia dodajemy pokrojoną w małą kostkę chili, kmin, kolendrę i ciecierzycę, całość zalewamy passatą, doprawiamy solą i chwilę gotujemy. Jeżeli sos będzie za gęsty, możecie dolać trochę wody. Papryki kroimy na pół i faszerujemy ciecierzycą. Pieczemy około 45 minut w 180 stopniach, do miękkości papryk. Posypujemy świeżymy ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 09.02.2017 19:24
ciekawa propozycja obiadowa
ilka01 09.02.2017 15:53
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak