Papryki faszerowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 pęczek
  • natka pietruszki

  • pomidory

    2
  • ser błękitny

    100 g
  • ser żółty

    50g
  • orzechy piniowe

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • ryż biały

    200 g
  • papryka

    8
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeśli mamy 8 nie dużych papryk to najpierw musimy je wszystkie umyć a potem osuszyć , i nożem odciąć górną część , natnij paprykę tak aby tylko ją delikatnie rozchylić i usunąć pestki. Ryż ugotuj i wymieszaj z posiekaną dymką i natką jeszcze dodaj pokrojone w kostkę pomidory , pokruszony ser pleśniowy oraz ser żółty starty na tartce wraz z uprażonymi orzechami a całość musimy doprawić do smaku. I tym farszem musimy nafaszerować papryki obwiązać je kuchennym sznurkiem by nie rozchyliły się podczas pieczenia i grillujemy przez 15 minut .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 09.02.2013 00:26
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat