paprykarz z tuńczykiem, pomidorami i kukurydzą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • oliwa

    1 łyżka
  • pieczarki

    2 szt
  • żółta papryka

    1 szt
  • pomidory bez skóry

    3 szt
  • kukurydza

    1/2 puszki
  • tuńczyk

    1 puszka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę posiekać, podsmażyć na łyżce oliwy. Dodać pokrojone pieczarki, dusić ok. 5 minut. Papryki pokroić w kawałki, pomidory w ósemki. Dodać do pieczarek i dusić pod przykryciem, aż warzywa puszczą sok. Odkryć dodać fasolkę i kukurydzę, dusić do odparowania płynu. dodać tuńczyka, przyprawić sola i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Roman5 05.03.2011 11:29
swietne
accee 14.02.2011 22:15
Palce lizać:))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat