Przepis i sposób przygotowania na: Oryginalny paprykarz szczeciński
Paprykarz szczeciński to nic innego jak pasta do kanapek przygotowana na bazie ryby. Jest prosta i szybka, a jednocześnie bardzo smaczna.
- pikantny paprykarz dzięki odpowiedniej ilości pieprzu,
- pożywny, w sam raz na kolację,
- dokładny przepis, krok po kroku.
Kroki postępowania
Marchew tarkujemy na grubych oczkach, cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę, podduszamy na wolnym ogniu.
Gdy warzywa zmiękną dodajemy młotkowany pieprz (nie żałujemy, paprykarz szczeciński musi być pikantny!) i obraną ze skóry i ości makrelę.
Dokładnie ze sobą mieszamy i próbujemy w celu oceny braku zawartości soli :) Makrela wędzona sama w sobie jest słona więc sól proponuję dodać właśnie w tym momencie, dodajemy także 100 gramów koncentratu pomidorowego i ponownie dokładnie mieszamy.