paprykarz cielęcy

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina

    40 dag
  • sól

  • mąka

    2 łyżka
  • tłuszcz

    2 dag
  • cebula biała

    2,5 dag
  • czosnek

    ząbek
  • śmietana 12%

    5 Łyżka
  • papryka mielona

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyc, osuszyc, pokroic w kostkę o boku 3-4 cm. Osolic, oprószyc mąką, obsmażyc na tluszczu, włżyc do rondelka. Cebulę pokroic drobno, obsmazyc na tłuszczu pozostałym ze smażenia mięsa. Do mięsa dodac cebulę, rozdrobniony czosnek, 1/2 szklanki wody i dusic pod przykryciem do miękkości ok 40 min.Gdy mięso jest miękkie dodac śmietanę wymieszaną z wodą i zagotowac.Dodajem sól i paprykę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat