Paprykarz cielęcy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka cielęca z/k

    1,20 kg
  • cebula

    0,25 kg
  • tłuszcz

  • mąka

    0,08 kg
  • śmietana

    0,15 kg
  • papryka

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć, usunąć kości, pokrajać w grubą kostkę. Oprószyć mięso solą , pieprzem i mąką, obsmażyć na gorącym tłuszczu, przełożyć do rondla, podlać niewielką ilością wody i dusić. Cebulę rozdrobnić, posypać papryką, podsmażyć na tłuszczu, dodać do mięsa i dalej dusić. Przygotować zasmażkę, rozprowadzić sosem z mięsa i śmietaną, dodać do mięsa zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat