Paprykarz cielęcy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cielęcina bez kości

    1 kg
  • mąka

    9 dkg
  • tłuszcz

    10 dkg
  • cebula

    15 dkg
  • śmietana

    15 dkg
  • Wywar:

  • sól

    do smaku
  • papryka

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć,podzielić na dwa kawałki,posolić,oprószyć mąką,obsmażyć. Przełożyć do rondelka,dodać wywar,podsmażoną cebulę, przyprawy i dusić do miękkości. Ze śmietany i mąki pozostałej po oprószeniu mięsa sporządzić zawiesinę, podprawić sos, zagotować i doprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz10 13.04.2011 00:01
smaczy musi być;)
KasiaK90 12.04.2011 09:18
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat