Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Paprykarz cielęcy

5.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina bez kości
1 kg
mąka
9 dkg
tłuszcz
10 dkg
cebula
15 dkg
śmietana
15 dkg
Wywar:
sól
do smaku
Sklep Prymat
papryka
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz cielęcy

Mięso umyć,podzielić na dwa kawałki,posolić,oprószyć mąką,obsmażyć. Przełożyć do rondelka,dodać wywar,podsmażoną cebulę, przyprawy i dusić do miękkości. Ze śmietany i mąki pozostałej po oprószeniu mięsa sporządzić zawiesinę, podprawić sos, zagotować i doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 13.04.2011 00:01
smaczy musi być;)
KasiaK90 12.04.2011 09:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak