Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka żółta w zalewie octowej z olejem.

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka żółta 1 kg
olej 1/2 szkl
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżki
cebula 4 szt
ząbki czosnku 4-5 szt
natka pietruszki
ocet 10 % 1/2 szkl
Goździki całe Prymat 7 szt
woda 2 szkl
cukier 3-4 łyżki

Porada

W ten sposób nie musimy papryki blanszować.

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka żółta w zalewie octowej z olejem.

Kroki postępowania

1
Myjemy paprykę , wydrążamy gniazda nasienne , kroimy w paski , przekładamy do dużej miski.
Krok 1 - Papryka żółta w zalewie octowej z olejem. foto
2
Obieramy małe cebule , kroimy w pierścionki.
Krok 2 - Papryka żółta w zalewie octowej z olejem. foto
3
Kroimy obrany czosnek , dodajemy do papryki razem z cebulą i posiekaną natką.
Krok 3 - Papryka żółta w zalewie octowej z olejem. foto
4
Dodajemy soli , wszystko razem mieszamy . Wlewamy oleju . Zostawiamy na 24 godziny.
Krok 4 - Papryka żółta w zalewie octowej z olejem. foto
5
Gotujemy zalewę z octu , wody , cukru i goździków.
Krok 5 - Papryka żółta w zalewie octowej z olejem. foto
6
Do papryki wlewamy zalewę , mieszamy. Paprykę układamy w słoikach , zalewamy i pasteryzujemy 10 minut.
Krok 6 - Papryka żółta w zalewie octowej z olejem. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 30.11.2015 18:58
fajna do kanapek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak