Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana z sosem tajskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos 500 ml tajski curry z kukurydzą
papryka czerwona 3 szt
kasza jęczmienna 1 garść
pieczarki 6 szt
cebula czerwona 1 szt
sól do smaku 1/2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 1/2 łyzeczki
bulion warzywny 500 ml
kumin 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana z sosem tajskim

Kroki postępowania

1
Do garnka dajemy poszatkowaną cebulę, szklimy na odrobinie oleju, dodajemy poszatkowane pieczarki, smazymy ok 7 min. następnie dodajemy kaszę, zalewamy 100ml bulionu, czekamy aż całość odparuje, doprawiamy.
Krok 1 - Papryka nadziewana z sosem tajskim  foto
2
Paprykę myjemy, kroimy w poprzek na pół, wydrążamy gniazda.
Krok 2 - Papryka nadziewana z sosem tajskim  foto
3
Do każdej papryki nakładamy farsz, następnie sosem tajskim ze słoika okraszamy każdą sztukę, układamy ciasno w naczyniu i zalewamy bulionem pomiędzy papryki, tak wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 1h pod przykryciem, pod koniec gdy już warzywo będzie miękkie, możemy odkryć i zarumienić, zredukowanym sosem polewamy paprykę przed podaniem.
Krok 3 - Papryka nadziewana z sosem tajskim  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 05.01.2017 15:21
smacznie nadziana
w mojej kuchni 02.07.2016 09:10
dla mnie pyszne danie
Ela427 01.07.2016 22:01
ciekawe nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak