papryka nadziewana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    2 szt.
  • ser żółty

    3 dag.
  • wędlina

    3 dag.
  • marchew

    1/4 szt.
  • olej

    do posmarowania naczynia
  • ryż

    5 dag.
  • papryka

    1/6 szt.
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • ogórek

    2 z kurkumą
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - papryka nadziewana foto
Marchew umyć,obrać,opłukać.Ugotować we wrzącej wodzie pod przykryciem.Odstawić do ostygnięcia.Pokroić w kostkę.Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne,opłukać.Potrzebną nam część pokroić w kostkę.Ogórki,ser i wędlinę również pokroić w kostkę.
Krok 2 - papryka nadziewana foto
Ryż ugotować we wrzącej,osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.Wymieszać z wcześniej pokrojonymi składnikami.Doprawić do smaku solą,pieprzem i papryką.Paprykę umyć usunąć gniazda nasienne,dokładnie opłukać.Napełniać papryki farszem.
Krok 3 - papryka nadziewana foto
Przełożyć do posmarowanego olejem naczynia.Zapiekać w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopnii do momentu aż papryka będzie miękka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 17.12.2012 12:41
uwielbiam papryke
ewaa 19.11.2012 17:38
super
Sylwia26 19.11.2012 17:32
ślinka leci:)
wiola333 19.11.2012 17:17
pysznie
miki47 19.11.2012 17:11
mniam
Marta1986 19.11.2012 16:49
super
ilka_86 19.11.2012 16:41
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat