Papryka nadziewana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

  • mięso mielone

    40 dag
  • ostra musztarda

    1 łyżka
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • pomidory

    2 szt.
  • czosnek

    1-2 ząbki
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżeczka
  • bulion warzywny

    200 ml
  • papryka

    4 (różnokolorowa)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę zalać niewielką ilością zimnej wody, odstawić na 10 minut. Cebulę obrać, drobno posiekać. Mięso wymieszać z bułką, cebulą, musztardą i koncentratem. Doprawić solą i pieprzem. Strąki papryki wydrążyć i napełnić przygotowaną masą mięsną. Pomidory pokroić w grubą kostkę. Czosnek pokroić, wymieszać z pomidorami, rozłożyć na dnie naczynia żaroodpornego, posypać solą i pieprzem, oraz ziołami. Na wierzchu ustawić papryki, obok ułożyć odcięte wierzchy. Całość zalać gorącym bulionem. Zapiekać ok. 20 minut w temp. 200 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat