Papryka nadziewana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana

    2 łyżki
  • jabłko winne

    1 szt
  • por

    1 szt
  • papryka

    2 szt
  • groszek konserwowy

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę umyć, przekroić wzdłuż, usunąć pestki. Umyty por pokroić w pół talarki, posolić i odstawić na 15 minut. Jabłko obrać, pokroić w kostkę, wymieszać z porem i zielonym groszkiem. Dodać śmietanę i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Tak przyrządzoną sałatkę nałożyć do połówek papryki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat