Papryka na zimę do słoika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    1 kg
  • czosnek

    2 główki
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Gorczyca biała cała Prymat

  • ziele angielksie

  • woda

    1/2 l
  • cukier

    0,1kg
  • sól

    1 łyżka
  • pieprz ziarenka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki należy bardzo dokładnie umyć. Usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy w paski. Do wcześniej przygotowanym słoiczków układamy paprykę.
W każdy słik wkładamy ząbek obranego i pokrojonego w plasterki czosnku. Dodajemy do każdego słiczka po taką samą ilość przypraw.
Wodę gotujemy razem z octem, solą i cukrem. Tak powstałą zalewą zalewamy każdy słoiczek z papryką. Szczelnie zamykamy i pasteryzujemy około 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 24.01.2014 23:35
Robię taką.
Habibi 18.08.2012 00:07
Robię podobną, jest bardzo smaczna :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat