Papryka marynowana.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    2 kg
  • ocet 10 %

    2 szklanki
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    2 łyżki
  • ziele angielskie

    15 ziaren
  • pieprz

    15 ziaren
  • chrzan

    10 wiórek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę umyć i w całości włożyć na kilka minut do wrzącej wody, następnie przelać zimną wodą. Odkroić nożem szypułki, oddzielić nasiona. Pokrojoną na mniejsze części paprykę układać w słoikach. Do każdego słoika dodać po trzy ziarenka pieprzu, ziela angielskiego po 3 wiórka chrzanu. Zagotować 2 litry wody z octem i cukrem. Gorącą zalewą napełnić słoiki. Włożyć do garnka z gorącą wodą i pasteryzować przez 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sylwia / sytofala 06.09.2011 20:59
smakowitości
IlonaAlbertos 10.11.2010 15:39
Uwielbiam taką paprykę :)
Zoso 08.11.2010 20:22
fajny dodatek do zimnej płyty :)
Monika193 08.11.2010 09:16
świetna jest taka papryka
amorzenek 08.11.2010 07:20
wygląda na smaczne
iwa643 08.11.2010 07:18
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat