Papryka marynowana

Papryka marynowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gorczyca

  • liść laurowy

    5
  • ocet

  • cukier, sól

    2 łyżki
  • ziele angielskie

    5
  • oliwa

    2 łyżki
  • ząbek czosnku

    3
  • papryka czerwona

    1 kg
  • papryka żółta

    1 kg
  • papryka zielona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę dokładnie myjemy, usuwamy ze środka ziarna. Paprykę kroimy. Gorczycę, listki laurowe, ocet, sól, cukier, ziela angielskie, oliwę i ząbki czosnku wrzucamy do wody i gotujemy ok 20min. Paprykę wkładamy do słoików i zalewamy wcześniej zrobioną zalewą. Pasteryzujemy ok 20min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

13.04.2011 11:04
uwielbiam

iga2

04.12.2010 21:46
uwielbiam

magical66

03.12.2010 22:58
lubie

Magdalena80

22.11.2010 13:25
często robię

Jaheira11

22.11.2010 13:21
na zimę jak znalazł...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat