Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka konserwowa na zimę

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1 kg
ocet 10 % 1 szkl
woda 1 litr
cukier 5 łyżek
sól 2 łyżki
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: papryka konserwowa na zimę

Paparyki myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy na kawałki. Wkładamy do wyparzonych słoików. Cebulę kroimy w plastry i dodajemy do papryki. Przygotowujemy zalewę: wszystkie składniki doprowadzamy do wrzenia. Gorącym płynem zalewamy papryki. Pasteryzujemy 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 29.06.2016 20:10
dobry przepis
benka 29.06.2016 17:49
Warto zrobić.
norweska20 28.06.2016 23:47
dobrze mieć taki zapas na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak