Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa - czerwona

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2-3 KG
woda 6 szklanek
ocet 1 i 1/2 szklanki
cukier 1 i 1/4 szklanki
sól
czosnek 4 ząbki
marchew 2 sztuki
olej 1 łyżka na słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa - czerwona

WYKONANIE:

Paprykę myjemy, kroimy w paski, obieramy marchew, czosnek i kroimy w cienkie plastry lub paski. Z wody, octu i cukru, soli robimy zagotowujemy zalewę octową. Do słoików wkładamy paprykę, marchew, czosnek, gorczycę i zalewamy letnią zalewą i wlewamy po łyżce oleju na słoik. Dno garnka wykładam zbędnymi gazetami, wstawiam słoiki zalewam wodą aby nie przykryła nakrętek i pasteryzować około 15 minut. I zaprawy gotowe.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 03.04.2014 09:41
robie podobnie,jest bardzo dobra
Bernadeta1 04.03.2014 10:07
lubię taką paprykę
Sylwia26 26.01.2014 20:15
moja ulubiona :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak