Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka konserwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 12 łyżek
ocet 2 szklanki
papryka do słoika
sól 2 łyżki
Ziele angielskie mielone Prymat do słoika
olej do słoika
pieprz do słoika
woda 8 szklannek

Przepis i sposób przygotowania na: papryka konserwowa

Paprykę wydrażamy, płuczuemy, krioimy w plastry. Układamy ściśle w słoikach. Dodajemy po 5 ziarenek ziela angielskiego i po tyle samo pieprzu. Dodajemy olej tak srednio 0,5 łyżki na sredni słoik. Zalewa: wodę,ocet,cukier i sól zagotowujemy, przelewamy w słoiki z papryką. Pasteryzujemy 15-20 minut. Nie podaję ilości papryki, bo to zalezy jak kto ją poukłada w słoikach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TEtalicha 05.07.2013 21:13
pysznosci zdecydowanie!
miki47 14.10.2012 10:07
mniam
Henryka2 29.09.2012 23:34
gosia56 życzę powodzenia i smacznego.Z tego przepisu na pewno delicje Ci wyjdą.Radzę czytać przepisy przed wystawieniem komentarza.
Henryka2 29.09.2012 23:29
Przepis bardzo niestarannie i chaotycznie napisany. Ile papryki ma być?Ile wody do zalewy?A co z cukrem? W zalewie go nie ma, więc jak go dodać?
gosia561 29.09.2012 23:29
właśnie będę robiła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak