Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka Konserwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 kg
ocet 1 szkl.
cukier 3 łyżki
sól 1 łyżka
czosnek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka Konserwowa

Zalewa: Ocet, woda, cukier i sól, zagotować.
Do każdego słoika dodać: 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczkę oleju 1 liścia laurowego i 3 ziarenka ziela angielskiego.
Wypełnić słoiki papryką pociętą w paski, zalać zalewą, pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak