Papryka Konserwowa

Papryka Konserwowa

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 kg
  • ocet

    1 szkl.
  • cukier

    3 łyżki
  • sól

    1 łyżka
  • czosnek

  • olej

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Papryka Konserwowa

Zalewa: Ocet, woda, cukier i sól, zagotować.
Do każdego słoika dodać: 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczkę oleju 1 liścia laurowego i 3 ziarenka ziela angielskiego.
Wypełnić słoiki papryką pociętą w paski, zalać zalewą, pasteryzować.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat