Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana z pikantną nutą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka mielona 500 g
ryż 1 torebka
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
płatki chili 0,5 łyżeczki
pomidory krojone bez skórki 1 puszka
sól
pieprz
oliwa 2 łyżki
ser żółty 250 (tarty)
papryka czerwona 2 łyżeczki
papryka 12 szt

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana z pikantną nutą

Kroki postępowania

1
Na oliwie podsmażamy pokrojoną cebulę i czosnek. Gdy cebula zmięknie dodajemy mięso i smażymy, aż mięso zmieni kolor.
Krok 1 - papryka faszerowana z pikantną nutą foto
2
Do wysmażonego mięsa dodajemy pomidory, paprykę i płatki chili, mieszamy i dusimy na małym ogniu ok 15 min od czasu do czasu mieszając. Lekko studzimy i dodajemy ser, przyprawiamy do smaku.
Krok 2 - papryka faszerowana z pikantną nutą foto
3
Z papryczek odkarwamy górę, usuwamy gniazda nasienne i faszerujemy i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - papryka faszerowana z pikantną nutą foto
4
Papryczki zapiekamy pod przykryciem ok 30 min w temp. 180 st.
Krok 4 - papryka faszerowana z pikantną nutą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 15.12.2012 00:50
super przepis
Renata22 15.08.2012 00:49
ooo, to troszke na pikantnie, fajna ta papryka ;)
halina17 09.08.2012 21:06
Lubię taką paprykę , często przyrządzam.
ben-ka 09.08.2012 21:00
moje ulubione danie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak