Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana z cukinią
Farsz do papryki;
Wieprzowe mięso mielone włożyć do dużej miski, dodać umytą startą na tarce o dużych oczkach młodą cukinie.
Dodać ugotowany według opisu na opakowaniu ryż, łyżkę smażonej cebulki, cebule obrane i pokrojone w drobną kostkę, sól, pieprz do smaku oraz łyżeczkę przyprawy węgierskiej.
Wszystko razem wymieszać.
Takim farszem napełniać wcześniej przygotowane papryki.
Papryki ułożyć w garnku, zalać bulionem lub rosołem, dodać płynne słodko - kwaśne chilli.
Dusić pod przykryciem około 40 minut.
Po tym czasie sos odlać do osobnego naczynia i zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą.
Paprykę ponownie zalać już gotowym sosem i zagotować.