Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana ryżem z warzywami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt.
ryż 1 woreczek
warzywa mrożone 1 opakowanie
koncentrat pomidorowy 2 łyżeczki
olej do smażenia
sól
Przyprawa curry orientalna Prymat
sos sojowy

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana ryżem z warzywami

Warzywa (najlepiej mieszankę chińską) smażymy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy koncentrat i przyprawy. Dodajemy ugotowany ryż i odrobinę wody. Z papryki odcinamy górną część razem z łodygą, wybieramy ze środka pestki, wypełniamy farszem i przykrywamy odciętą „czapeczką”. Paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym, wlewamy trochę wody na dno naczynia i pieczemy około 40 minut w temperaturze 180ºC.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 16.12.2013 21:10
Fajnie wyglądają te papryczki.
agnieszkalider 05.02.2013 09:07
rewelacja
Poison1988 23.11.2012 15:05
uwielbiam!
Iwka 23.11.2012 11:56
super
IwonaKa 23.11.2012 11:50
na pewno smaczne,robię podobnie tylko dodaje mięso mielone
Asia130 23.11.2012 11:20
pyszna
EWI 23.11.2012 11:17
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak