Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana pulpetami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka zielona 4 szt
pulpety ok 12 szt
serek topiony śmietankowy duży 1 szt
śmietana 1 szt
koper świeży
bulion 0,5 szkl
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana pulpetami

Zostało mi z wcześniejszego obiadu pulpetów i wykorzystałam je do nadziania papryki.
Papryki przekroiłam w 4/5 wysokości. Wydrążyłam środki. Do każdej włożyłam poprzekrajane pulpety i kawałki serka topionego.
Bulion wymieszałam ze śmietaną, solą, pieprzem i posiekanym koperkiem i nalałam do papryk.
Całość zapiekłam do momentu zmiękczenia papryk.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak