Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kaszą jaglaną

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
kasza jaglana 100 g
kukurydza w puszce 1/2 op
groszek konserwowy 1/2 op
natka pietruszki 1 pęczek
cebula 1 szt
pomidory krojone z puszki 1 op
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
oregano
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kaszą jaglaną

Papryki umyć, osuszyć, przekroić na pól i usunąć gniazda nasienne.
Kaszę jaglaną opłukać zimną wodą, następnie przelać gorącą wodą i zagotować do miękkości.
Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać pomidory z puszki, odsączoną kukurydzę oraz groszek konserwowy. Na koniec dodać kaszę jaglaną oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką oraz oregano. Całość dokładnie wymieszać. Farszem napełniać połówki papryk. Zapiekać 25 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.02.2017 22:22
wygląda wspaniale
cukiereczek 28.01.2017 15:31
proste danie ,pyszny smak
dodi 28.01.2017 14:50
pysznie wyglada
olkaaa 28.01.2017 14:28
muszę zrobić
Wiesława1 28.01.2017 14:19
Świetna propozycja
Konczi 28.01.2017 14:05
bardzo lubię faszerowane papryki, wygląda pysznie :)
Futka 28.01.2017 13:46
Smakowite i pożywne połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak