Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana kaszą gryczaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 150 g
cebula 1szt
olej
pieczarki kilkanaście
mięso mielone 250 g
czosnek 1 ząbek
jajko 1szt
sól, pieprz
papryka 4 duże(mogą być kolorowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana kaszą gryczaną

Kaszę ugotować na sypko według przepisu na opakowaniu.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju,dodać pokrojone pieczarki i mięso.Całość przykryć i dusić przez kilka minut.Dodać wyciśnięty ząbek czosnku,a następnie kaszę i jajko.Wszystko doprawić solą i pieprzem,wymieszać.Z papryk odciąć górę usunąć pestki ale,,czapeczkę"pozostawić.Papryki napełnić przygotowanym farszem,zamknąć,,czapeczkami"i zapiekać do momentu,aż papryka będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 30.01.2014 07:49
Smaczne połączeni, szkoda że bez zdjęcia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak