Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 6 szt
mięso mielone 0,5 kg
ryż 0,5 szkl
cebula 1 szt
sól
pieprz
oregano
chili
rosół 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana

Kroki postępowania

1
pokrojona cebulę szklimy na łyżce oleju następnie dodajemy mięso , solimy i przesmażamy ja około 10 minut
Krok 1 - papryka faszerowana foto
2
ryż gotujemy w 11/2 szklance posolonej wody i ugotowany dodajemy do mięsa całość przyprawiamy dość pikantnie
Krok 2 - papryka faszerowana foto
3
z papryki odcinamy wierzchy i usuwamy gniazda nasienne, napełniamy farszem
Krok 3 - papryka faszerowana foto
4
przykrywamy resztą papryki i wkładamy do naczynia i podlewamy rosołem
Krok 4 - papryka faszerowana foto
5
pieczemy około 45-60 minut w temperaturze 180 stopni
Krok 5 - papryka faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 03.01.2017 18:59
smaczne danie
IwonaKa 11.11.2015 17:27
moje ulubione danie
Pani Domu 23.02.2015 08:59
smaczna papryczka
cukiereczek 01.02.2015 18:31
lubię faszerowane warzywa
patryska76 01.02.2015 17:26
coś smacznego! :)
patryska76 01.02.2015 17:26
coś smacznego! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak