Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 6 sztuk
cebula 2 sztuki
ryż 1 szklanka
mięso mielone 300 gram
pieczarki 300 gram
olej 5 łyżek
sok pomidorowy 0,5 litra
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Ryż gotujemy około 30 minut w osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę obieramy, drobno kroimy, a następnie smażymy z pieczarkami na rozgrzanym oleju. Do cebuli z pieczarkami dodajemy mięso i mieszamy. Mięso smażymy jeszcze ok 15 minut, po czym doprawiamy do smaku i mieszamy je z ugotowanym ryżem. Papryki myjemy, odcinamy wierzchy, usuwamy gniazda nasienne i pestki. Przygotowane papryki nadziewamy farszem, wkładamy do żaroodpornego naczynia i zalewamy sokiem pomidorowym. Pieczemy około 30 minut w piekarniku w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 08.08.2013 17:17
szkoda, że nie ma zdjęcia bo ciekawa jestem jak to wygląda
Paolcia 08.08.2013 15:01
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak