Papryka faszerowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    1 kg
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • ryż

    1 op
  • jaja

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • smalec

    1 łyż
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę umyć,usunąć gniazda nasienne.Cebulę posiekać,obrumienić na smalcu i dodać do mięsa.Filiżanke ryżu wrzucić do wrzącej wody i gotować ok.10min,odcedzić.Dodać do mięsa,wbić jajko,wymieszać starannie i nadziewać strąki papryki.Wkładać do garnka,dodać łyżeczkę tłuszczu,podlać wodą i dusić pod przykryciem,aż papryka będzie miękka.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Piotr1 12.06.2013 18:14
Ja mam w ogrodzie paprykę i też robię w sezonie.Najlepsza jest z ogródka swojska.
Róża1 31.05.2013 18:27
też zawsze jesienią robię:-) , czyli w sezonie:-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat