Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 6 sztuk
mięso mielone 50 dkg
ryż 2 torebki
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
kostka rosołowa 2 sztuki
czosnek 1 ząbek
sól
pieprz
olej
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Cebulkę i czosnek pokroić i zeszklić na oleju. Wrzucić mięso, przyprawić i usmażyć.
Ryż ugotować i wymieszać z mięsem.
Z kostek rosołowych ugotować bulion, dodać koncentrat pomidorowy i przyprawić, zakłócić.
Papryki umyć, z każdej ściąć wierzch, usunąć nasiona. Wypełnić farszem i przykryć ściętymi wierzchami.
Do wysokiej patelni wlać gorącą wodę i włożyć papryki wierzchami do góry.
Dusić na małym ogniu pod przykryciem około 2 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 28.03.2013 09:32
fantastycznie wygląda
Lemon 21.11.2012 18:04
super
kokoszka
kokoszka 21.11.2012 17:52
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak