Papryka do słoików

Papryka do słoików

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 kg
  • woda

    1/5 litra
  • ocet 10 %

    350 ml
  • sól

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryke myjemy i wydrążamy nasiona, kroimy w paski, nakładamy do słoików. Gotujemy zalewe i odstawiamy do ostudzenia. Zalewamy przestudzoną zalewą, tak aby pokryła całość papryki. Słoiki zamykamy i pasteruyzujemy ok. 20 minut

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

14.01.2017 19:43
na zimę jak znalazł

kokoszka

08.02.2013 21:00
dobre

Adamorek

08.02.2013 20:55
świetna do kanapek i sałatek

adelajda

08.02.2013 20:17
lubie taką paprkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat