Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 sztuka
kasza jaglana 15 dag gotowana
oliwki czarne
suszone pomidory 10 sztuka
mozzarella 12,5 dag
pomidorki koktajlowe 12 sztuka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżka
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka

Paprzykę przecinamy wzdłuż na pół. Usuwamy gniazda nasienne, dokładnie płuczemy, osuszamy.

Do ugotowanej i ostudzonej kaszy dodajemy drobno posiekane suszone pomidory, startą na grubych oczkach mozzarellę oraz roztarte w dłoni zioła prowansalskie.

Pomidorki koktajlowe płuczemy, przecinamy wzdłuż na pół, dodajemy do kaszy wraz z 4-5 łyżkami oleju z suszonych pomidorów.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kaszą faszerujemy połówki papryki.

Każdą połówkę zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną na zewnątrz) i pieczemy na rozgrzanym grillu pod przykryciem około 10 minut.

Po tym czasie sprawdzamy czy ser jest już rozpuszczony, a papryka miękka i jeśli tak, wyciągamy ją z folii i posypujemy pokrojonymi w plasterki oliwkami oraz drobno posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.12.2014 09:38
wyglądają bosko
asiczekz 22.10.2014 21:32
świetnie wyglądają
Wacław 22.10.2014 11:51
oj,lubie takie dania :-)
berys18 22.10.2014 11:50
smacznie wygląda
Magda60 22.10.2014 10:59
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak