Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ocet 10 %
-
woda
-
cukier
-
sól
-
cebula biała
-
marchew
-
chrzan świeży
-
papryka
Przepis i sposób przygotowania Papryka
1 szkl octu
5 szkl wody
1,5 łyżki cukru
1,5 łyżki soli
10 ziarenek ziela
4 listki laurowe
1 łyżeczka białej gorczycy
1 drobno posiekana cebula
marchewka w plasterkach
korzeń chrzanu
Zalewę zagotować.
Paprykę umyć i oczyścić z nasion, poukładać ciasno w wyparzonych słoikach i zalać zalewą równomiernie rozkładając do słoików składniki zalewy. Zamknąć słoje, zagotować i trzymać w stanie wrzenia przez ok 10 min.
Gorące wyjąć i postawić do góry dnem do chwili wystygnięcia.
SMACZNEGO :)
Komentarze (40)
Załaduj więcej komentarzy (30)