Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryczki faszerowane kurczakiem i mozzarellą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
małe kolorowe papryczki 12 sztuk
mozzarella 125 g
oliwki 60 g
oliwa 4 czosnkowa
olej z suszonych pomidorów 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryczki faszerowane kurczakiem i mozzarellą

1. Piersi kroimy w drobniutką kostkę, ser ścieramy na tarce a oliwki siekamy.
2. Papryczki kroimy wzdłuż na pół, usuwamy nasiona. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni (dolna grzałka + termoobieg)
3. Kawałki kurczaka szybko rumienimy na rozgrzanej oliwie czosnkowej. Odstawiamy do ostygnięcia.
4. Mieszamy ser mozzarella, oliwki i kurczaka. Gotową masą napełniamy papryczki.
5. Papryczki układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym oliwą. Obficie spryskujemy olejem spod suszonych pomidorów i pieczemy przez 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.01.2013 08:02
niezwykle apetyczne
IZABELA29 07.10.2012 10:43
apetycznie
ben-ka 06.10.2012 09:05
to coś dla mnie:)bardzo lubię faszerowaną paprykę.
GOSIA18 12.09.2012 10:13
super wyglądają i pewnie super smakują
Andysz 12.09.2012 09:41
mniam mniam;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak