Papryczka faszerowana

Papryczka faszerowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zielona papryka (świeża)

    4 sztuki
  • cebule

    2 sztuki
  • otręby pszenne

    6 dag
  • olej

    2 łyżki
  • mięso mielone

    20 dag
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • parmezan starty

    5 dag
  • ketchup

    1 łyżka
  • przecier pomidorowy

    2 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • bulion

    1/8 litra
  • kwaśna śmietana

    1/4 litra
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Papryczka faszerowana

Z papryki poodcinać wierzchołki i usunąć nasiona. Oczyszczone papryki zblanszować we wrzącej wodzie i osączyć na sicie.
Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju, Dodać otręby i krótko uprażyć.Dodać mielone mięso i podsmażyć.
Do masy mielonej dodać bulion, przyprawy, ser, sól i pieprz. Całość wymieszać. Papryki napełnić farszem i przykryć wierzchołkami.
Ze śmietany, przecieru pomidorowego i ketchupu przygotować sos. Do sosu włożyć papryki i dusić pod przykryciem 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat