Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
zielona papryka (świeża)
4 sztuki -
cebule
2 sztuki -
otręby pszenne
6 dag -
olej
2 łyżki -
mięso mielone
20 dag -
sos sojowy
1 łyżka -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżka -
parmezan starty
5 dag -
ketchup
1 łyżka -
przecier pomidorowy
2 łyżki -
sól i pieprz
do smaku -
bulion
1/8 litra -
kwaśna śmietana
1/4 litra
Przepis i sposób przygotowania Papryczka faszerowana
Cebulę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na oleju, Dodać otręby i krótko uprażyć.Dodać mielone mięso i podsmażyć.
Do masy mielonej dodać bulion, przyprawy, ser, sól i pieprz. Całość wymieszać. Papryki napełnić farszem i przykryć wierzchołkami.
Ze śmietany, przecieru pomidorowego i ketchupu przygotować sos. Do sosu włożyć papryki i dusić pod przykryciem 20 minut.
Komentarze (0)