Papet vaudois

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    4 sztuki
  • por

    3/4 sztuki
  • kiełbasa śląska

    2 sztuki
  • śmietana 18 proc

    2 łyżki
  • ocet

    1 łyżka
  • sól do smaku

    1 szcypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry. Układamy na dnie garnka zalewamy wodą,ale tylko taką ilością aby przykryła ziemniaki. Gotujemy, a kiedy ziemniaki wchłonął część wody i zaczną robić się miękkie dodajemy pora. Nie mieszamy, dusimy chwilę pod przykryciem. Kiełbaski podsmażamy lub podpiekamy na grillu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat