Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papet vaudois

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 sztuki
por 3/4 sztuki
kiełbasa śląska 2 sztuki
śmietana 18 proc 2 łyżki
ocet 1 łyżka
sól do smaku 1 szcypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Papet vaudois

Ziemniaki obieramy i kroimy w plastry. Układamy na dnie garnka zalewamy wodą,ale tylko taką ilością aby przykryła ziemniaki. Gotujemy, a kiedy ziemniaki wchłonął część wody i zaczną robić się miękkie dodajemy pora. Nie mieszamy, dusimy chwilę pod przykryciem. Kiełbaski podsmażamy lub podpiekamy na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak