Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z musem malinowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 400 ml
mleko 200 ml
cukier wg uznania
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
maliny świeże 1 szklanka
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z musem malinowym

Śmietanę z mlekiem podgrzać na rondelku, zagotować. Zdjąć z kuchenki, dodać żelatynę i dobrze wymieszać. Dosmakować cukrem. Wylać do szklaneczek lub innych pojemników. Wstawić do lodówki do stężenia.

Maliny zblendować z cukrem.

Deser w szklaneczkach włożyć na chwilę do ciepłej wody, aby ładnie wyszedł z pojemników. Wyłożyć na talerzyki, polać sosem i udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 24.09.2012 14:39
uwielbiam :)
sara1 24.09.2012 13:17
ślicznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak