Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z jagodami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 300 ml
mleko 100 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
jagody 30 dag
cukier do smaku
galaretka owoce leśne 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z jagodami

Kroki postępowania

1
Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody. Studzimy. Jagody przebieramy i płuczemy. Na dno foremek lub filiżanek umieszczamy kilka jagódek. Pozostałe jagody miksujemy z cukrem (do smaku) na mus. Wystudzoną galaretkę wlewamy do naczyń z jagodami i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Krok 1 - Panna cotta z jagodami foto
2
Żelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach gorącej wody. Śmietanę i mleko wlewamy do rondla i całość zagotowujemy. Chwilę gotujemy.
Krok 2 - Panna cotta z jagodami foto
3
Do śmietany dodajemy żelatynę i jagody. Całość dokładnie mieszamy. Masę wlewamy na stężałą galaretkę. Schładzamy w lodówce do całkowitego stężenia. Gotowy deser ostrożnie wyjmujemy z naczynek i zaraz podajemy.
Smacznego!
Krok 3 - Panna cotta z jagodami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 02.11.2015 14:56
dziękuje ślicznie
Wacław 02.11.2015 11:13
pyszne są desery z jagodami :-)
Dorota76 02.11.2015 07:28
super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak