Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z granatem udekorowana karmelem
i wlać do foremki ( ja użyłam silikonowej ). Wstawić do lodówki. 3 łyżeczki żelatyny namoczyć w 8 łyżkach wody. Do rondelka wlać mleko, śmietankę, aromat waniliowy, wsypać cukier. Mieszając podgrzewać na małym ogniu. Nie gotować. Zdjąć rondelek z ognia, dodać namoczoną w wodzie żelatynę, dokładnie wymieszać. Odstawić do ostudzenia. Co jakiś czas mieszać , aby na powierzchni nie utworzył się kożuch. Wyjąć z lodówki foremkę z zastygniętą galaretką, postawić ją na cienkiej deseczce. Wylać zimną
masę mleczną i wstawić do lodówki na 6-7 godzin. Wyjąć deser z lodówki. Przykryć z wierzchu płaskim talerzem i szybkim ruchem odwrócić do góry dnem. Ostrożnie zdjąć foremkę, uważając, żeby nie uszkodzić delikatnego deseru.