Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna Cotta

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kremówka 1/2 litr
mleko 200 ml
cukier waniliowy 1 sztuka
cukier puder 25 gram
likier toffi 2 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Panna Cotta

Kremówkę, cukier, cukier, waniliowy, likier i mleko umieścić w garnuszku i podgrzewać na małym ogniu- nie doprowadzić do wrzenia. Pod koniec podgrzewania, gdy wszystkie składniki się już połączą dodać żelatynę i rozpuścić ją. Masę przelać do pucharków i zimną wstawić do lodówki na około 2 h. Podawać z sosem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emiliozo 26.08.2012 19:06
obawiam się, że mleko się spieni, a śmietana zważy
SmacznaPyza 23.08.2012 21:35
dlaczego nie wolno zagotować śmietanki z mlekiem?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak