Panierowany kalafior.

Panierowany kalafior.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1
  • przyprawy

  • jajko

    3
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior myjemy i odkrajamy różyczki,gotujemy 15 min.Następnie studzimy,przyprawy dodajemy do roztrzepanego jajka,panierujemy w jajku i bułce tartej i pieczemy na złoty kolor.Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
halina17 26.02.2017 19:56
Lubię panierowanego kalafiora.
magdow 26.02.2017 14:04
smakowity przepis ;]
AZgotuj 26.02.2017 13:12
smaczny przepis:)
Róża1 26.02.2017 10:28
lubię taki :-)
Małgorzata92 26.02.2017 09:57
Fajniutkie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat